Västerås Rotaryklubb

Välkommen till Västerås Rotaryklubb!

Från och med den 1 November 2022 träffas vi på Tisdagar kl 12:00 tillsammans med Västerås Östra-Mälare Rotaryklubb. Under Januari och Februari 2023 träffas vi på Stadshusrestaurangen. Från mars träffas vi åter på Mälarkrogen. Rotary är ett opolitiskt, internationellt nätverk som verkar för fred och samarbete över hela jorden. I vår klubb är vi ett riktigt Västeråsnätverk som tillsammans gör både roliga och nyttiga saker. Vi har ett aktivt ungdomsutbyte med Rotaryklubbar runt om i världen. Vi har även ömsesidiga globala vänskapsutbyten. Flera av våra medlemmar har besökt andra klubbar i olika världsdelar på välorganiserade resor och vi får även besök från dem.

En av de mest omtalade aktiviterna är Rotarys världsomspännande projekt för att helt vaccinera bort polio. Där medverkar vi med insamling och medlemmar i vår klubb har även varit på plats och vaccinerat barn.  Polioprojektet startade på 80-talet och har gjort stora framsteg.

Under 2022 har vi gjort betydande insamlingar till  humanitära insatser i Ukraina.
Vi driver också flera lokala hjälp-projekt i Västerås. Se mer under rubriken Projekt.

Vi ordnar också flera trevliga fester där vi umgås under lättsamma former.
Vi genomför även spännande företagsbesök.

Häng med och var aktiv i något stort och viktigt samtidigt som du får äta god lunch och höra på inbjudna  intressanta föredragshållare på våra lunch-möten! Vi träffas på tisdagar kl 12. Föredraget startar kl 12:30. Det går även bra att medverka via Zoom på föredraget. Maila oss på  vasteras@rotary.se om du vill prova på.

Ukraina Manifestation framför Västerås Stadshus 2023-01-09

Distriktsguvernör Olof Frisk delar ut en PHF till Hjördis Häll för hennes långvariga insats som Arkivarie i Distriktet

Utbytesstudent Fiona Regli besökte oss på höstens första möte

Matilda Molander Ledarskribent på VLT redogjorde för Valresultatet 2022

Christer Brostedt och Joakim Brosten från Sjöräddningssällskapett

Elisabeth Unell, Gruppledare för Moderaterna i Västerås pratade om vad de vill åstadkomma i Västerås.

2022-06-16 var det presidenskifte. Leif Andersson tillträder och vi tackade Håkan Janson

2022 06 02 berättade vår egen Anders H Pers om vad som pågår i USA

2022-05-19 Rotarian Harry Frank berättade om äldreomsorgens för- och nackdelar

Torbjörn och Daniel Kvist visade runt oss på ICA Maxi Erikslund 2022 05 12

2022 05 05 var Torbjörn Messing, från Länsstyrelsen på torsdagsmötet och pratade om Hoten mot Demokratin.

Gunnel Lundin och Helena Jerregård från MDU 2022-04-28

Vårvinterfest på Officersmässen den 2022-03-15